Yhteystiedot / Kontakt / Contact

OPTIMITERAPIA
INTERNATIONAL

Optimiterapeutti
Kira Gyllenbögel-Finni
Boxintie 852-44
01190 Box, Sipoo
Puh/Tel. 040 5086 797
kira@optimiterapia.fi

Kokemuksia ja palautetta / Dela dina erfarenheter och ge din respons

Vieraskirja

Lähetä uusi viesti


NiinaRakkaan siskon saattohoito5.4.2020 18:05
Kira toi siskoni viimeisiin elinviikkoihin korvaamattoman avun ja tuen, olen siitä hänelle erittäin kiitollinen. Siskoni sai omienkin sanojensa mukaan suurta helpotusta oloonsa Kiran avulla. Kiitos, että tulit vielä saattohoitokotiin sovitusti hoitamaan siskoa viimeisen kerran.

Lämmin suositus, ilman Kiraa me emme olisi pärjänneet.

Antti ReiniWaloa ja Woimaa9.4.2019 10:31
Kiran luona käynnit ovat vahvistaneet intuitiotani ja uskoa oman polkuni kulkemiseen, sekä ymmärtämään että vaikka siihen "jäärä"-ryhmään joille lääkärissä käynti on toissijaista, kuulunkin niin fyysisen kehon hoitoon kirurgin veitsi on joskus tarpeellinen. Viimeisen vuoden aikana pyrkimys kokonaisvaltaiseen, sielun ja kehon hoitamiseen, itsensä tuntemiseen ja hyväksymiseen on ottanut monta harppausta eteenpäin, laajentunut jokaiseen suuntaan. Boheemista ajan käsityksestäni huolimatta Kiran vastaanotolle yritän pokkkeuksetta ehtiä ajoissa.. :)

Anu ParviainenKiitos Kira!6.1.2019 6:47
Kävin Kiralla vuoden 2018 epäsäännöllisen säännöllisesti tilanteessa, jossa oma kasvumatkani ytimeeni oli syvällistä ja nopeaa. Koin äärimmäisen arvokkaaksi ja korvaamattomaksi Kiran läsnäolon ja tuen matkalleni ja sen, että hän on yksi harvoja ihmisiä, joiden seurassa on turvallista näyttää ja avata hyvin erilaisia ihmisyyden puolia.

Sain myös mentorointitukea oman fasilitointi-ja hoitotyöniosaksi, joka auttoi minua puolestaan asiakaskohtaamisissa omien asiakkaitteni kanssa.

Lämmöllä suosittelen sinua Kira!

Tapaamisiin.

Anu

MatkalainenMatka itseeni31.12.2018 0:58
Olen saanut käydä Optimiterapiassa nyt reilun vuoden verran.
Kiran ammattitaitoinen ote ja kokemus työssään oli aistittavissa ensikohtaamisestamme alkaen.
Olin jo pitkään miettinyt että uskaltaisinko aloittaa terapian jossain, mutta sopivaa hetkeä tai terapiamuotoa ei tuntunut löytyvän. Kun tapasin Kiran eräässä tapahtumassa ja olimme keskustelleet Optimiterapiasta hetken verran, ajattelin että tässä voisi olla minulle sopiva tie matkata itseeni ja löytää keinot elämäni tasapainottamiseen.

Optimiterapian kautta koen saaneeni erittäin hyviä työkaluja itseni kehittämiseen. Tiesin jo terapiamatkani alkutaipaleella, että olin onnistunut hukkaamaan itseni ja minuuteni elämäni eri vaiheissa. Keinot oman itseni määrittelemiselle tai tutkimusmatkan tekemiseen olivat vähissä. En väitä, että nyt puolentoista vuoden terapiajakson jälkeen, ymmärtäisin itseäni täydellisesti, tai että olisin löytänyt ?Optimiterapian aarrearkusta? jonkin ihmeellisen harmonian ja tasapainon avaimen elämääni, jolla kaikki ongelmani ratkeavat kuin taikaiskusta. Kiran ammattitaitoisen ohjauksen ja sen myötä harjoittamani itsetutkiskelun avulla, voin sanoa kuitenkin suhtautuvani levollisemmin itseeni ja tulevaisuuteeni. Pelko, joka sisälläni vallitsee, ei olekaan enää se kauhistuttava peikko jota täytyy paeta keinolla millä hyvänsä. Uskallan ja haluan päivä päivältä enemmän ja rohkeammin, katsoa omaa peilikuvaani ja sen jokaista tasoa. On aivan oikein tuntea rakkautta ja rakastaa itseään juuri sellaisenaan.

Matka itseeni ei ole ollut se elämäni helpoin taivallus. Tiellä on kulunut paljon hikeä ja kyyneleitäkin olen saanut vuodattaa. Töitä oman tutkimusmatkan parissa on joutunut tekemään. Onneksi matkani jatkuu vielä, ei minun tarvitsekaan olla valmis tai perillä jossain. Saan löytää itsestäni uusia ulottuvuuksia, koloja ja karikkoja, mieletöntä potentiaalia ja ihmisen inhimillisyyttä niin paljon kuin haluan. Uskon että kaikki piiloon laitetut tunteet on mahdollista löytää, kas täälläkö se ilo olikin luurannut, tule esiin sieltä! Mihin unohduksen ja häpeän metsään miehinen suruni oli joutunut, itketään yhdessä kaikki menneetkin surun hetket ja menetyksen tuskat. Istutaan ilta-auringosta aamuun asti ja eheydytään uudeksi jälleen. Kuka pakotti minut hylkäämään lapsellisen leikkimielisyyteni, tai miksi minun täytyisi hävetä ja pelätä omaa seksuaalisuuttani? Haluan löytää teidät kaikki piiloon laitetut ja purkkiin pakotetut ihmeeni. Vapauteen vain kaikki tuskat ja huolet, kuin myös mielen murheet ja mielettömyydetkin. Haluan eheytyä ja nauttia elämästäni vapaana jälleen!

Meillä lienee jokaisella se oma polkumme tutkittavanamme. Optimiterapian aikana kulkemaani matkaa voinee kuvata esimerkiksi edellä kirjoittamallani tavalla. Kaikesta epävarmuudestani huolimatta, tänään, juuri tässä ja nyt on hyvä olla ja kulkea. Voin käydä haparoivin askelin, mutta rauhallisin mielin eteenpäin. Kenties saan kohdata vanhoja tuttavia matkallani, kauan kaivattuja tunteitani tai ehkäpä jotain muuta ihmeellistä itsestäni. Onneksi saamme tukeutua ystäviin ja läheisiimme matkallamme, elämämme kaikissa vaiheissa. Olen kiitollinen tuesta jota olen saanut Optimiterapiassa, olen kiitollinen tuesta jota olen saanut muuta kautta. Elämä itsessään on kiitoksen aihe!

Seuraavaan kertaan,

Clas HagelstamFeedback19.6.2018 18:19
Optimumterapin är för mej nu "Rehability training" efter vårens lunginflammation.

Upskattar Kira:

- Ex flygvärdinna, utbildad i japansk läkekonst, terminalvårdare, varma händer.
- Njuter av Kiras professionella behandling: höger hand knådar nervbanornas ytterändor medan vänster hand följer responsen.
- Svar på frågor, koncist språk.
- Information om vårdtestamente

CV:
Född 1928 / Föräldrars skiljsmässa 1939 / Medlem i Matteus församling
Far stupade 1941 / 10 somrar äldste i Ingå Sommarkyrka.
Gift med Elisabeth 1952 / 3 gifta barn, 8 barnbarn, 5 barnbarnsbarn.
DI / 20 år i familjefirma. / Sedan frilans maskinkonstruktör / Pension 65. Flyttade med Elisaberh till Servicehuset Linda 2005 / Elisabet dog 2007. /
Lindavän / Medlem i Stig-Olof Fernströms bibelstudiegrupp.
Kontrakt med Doctagon, personlig läkare.

Livet på Linda:
- Morgon: Lätt gymnastik, dusch, morgonbön, RuisNalle med blåbärsoppa, Dagens lösen, läs bibeln.
- Om kraften räcker Autocad Lt i MAC / Projekt i Snickarboden
- Ibland utomhus måltider, t.ex Blinier.
- Lugnväder paddling.
- Lasse assisterar.

Marjo Kolme polvea hoidettu! 15.5.2018 22:34
"Oli kivaa ja rentoutti. Kira on tosi kiva!"
Tytär 11v

"Kaikenkaikkiaan ihanaa. Kira houkuttelee ihmisen puhumaan ja syvärentoutus oli kunnon tainnutus. Keho ja mieli rentoutui täysin. Äänirautahoito oli älyttömän mielenkiintoinen ja toimiva. 10 pistettä ja papukaijamerkki päälle."
Mummo 70v

"Kira on käsittämättömän taitava, herkkä, älykäs ja läsnäoleva terapeutti. Kiran monipuolisuus ja avarakatseisuus yllättää kerta toisensa jälkeen ja Kiran luoma avoin ilmapiiri synnyttää vahvan luottamuksen tunteen. Kirassa asuu vanha viisas pöllö ja nuori, kaunis puuntaimi samassa paketissa. "
Äiti 41v

T&JRauhaa, ymmärrystä ja tasapainoa parisuhteeseen12.3.2018 21:35
Rakas Kira,
sinä olet ollut korvaamaton apu ja tuki yhteisen elämämme alkumetreistä saakka. Erilliset ja pariterapiakäynnit ovat auttaneet meitä löytämään rauhan rakastaa sekä ymmärtämään toistemme erilaisuutta ja erilaisia lähtökohtia.

Sinulla on uskomaton kyky olla läsnä, ymmärtää "keskeltä", taito havainnoida ja pureutua ongelmien ytimiin ja syihin. On tullut hyvin selväksi, että tietopankkisi ja osaamisesi on uskomattoman laajaa ja koemme, että olet ollut aidosti kiinnostunut auttamaan meitä.

Olemme äärettömän kiitollisia kaikesta siitä avusta ja tuesta, uusista oivalluksista ja ajatuksista, ajasta yhdessä, joita olet meille antanut. Tuntuu, että tämä (välillä todella kivikkoinenkin) matka on ehdottomasti kannattanut käydä - on hankala kuvitella että joku muu olisi sitä matkaa osannut johdattaa paremmin kuin sinä.

Suurella kiitollisuudella,
nuori pari

Susanna PurraKira näkee sielusi loiston19.6.2017 22:04
Kiralla on suurta herkkyyttä ja rakkautta sekä ikiaikaista, suurten tietäjien ja parantajien viisautta, jonka avulla hän pystyy näkemään ihmisen todellisen olemuksen kaikkien niiden tukosten takaa, jotka estävät meitä elämästä todellisena itsenämme ja aiheuttavat elämänvoiman vähentymistä, sairauksia tai uupumusta.

Kiralla on taito ja kyky nähdä se joka todella olet ja auttaa monilla, hyvin konkreettisilla tavoilla tulemaan sitä esiin. Tällöin voit päästä elämään sitä elämää, jota sielusi on halunnut tulla tänne elämään. Näkemällä ihmisen todellisen olemuksen ja sielun Kira antaa suurimman lahjan, mitä toiselle ihmiselle voi antaa.

KazjalStressin hallintaa12.6.2017 21:43
Oma kokemus Kiran kanssa on ollut loistavaa. Kävin itse läpi korkean stressi taso työn pulolesta ja olin uupunut ja todella hukassa. Kiran ansioista opin hallitsemaan asiota ja myös muutakin tuntemuksia mitä oli syvälle haudattu. Olen tällä hetkellä todella hyvässä paikassa elämässä kiitos hänelle! Lämpimästi suosittelen hän oli enkeli joka osui kohdalle oikeseen aikaa.

NinaSydämen valoa ja lämpöä30.3.2017 14:43
Kiran kanssa kun ensimmäisen kerran kohdattiin, tiesimme molemmat siinä jotakin liikahtavan tässä maailmankaikkeudessa.

Kirassa on niin paljon sydämen lämpöä, elämän hyvyyttä, kauniita sanoja, syvää viisautta, kosketuksen voimaa ja elämän energiaa. Kirassa on kauneutta, naiseutta, ihmisyyttä ja valoisuutta. Pelkkä ajatus Kirasta saa ihmisen hyvälle mielelle ja kohtaaminen hänen kanssaan on aina suuri ilo.

Kiran kanssa elämää pohtiessa on moni asia saanut tarkoituksensa ja merkityksensä. Minä olen saanut vahvistusta kasvaa juuri sellaiseksi kuin olen ja olen löytänyt sisimmästäni paljon voimaa ja tahtoa. Kiran myötä olen uskaltanut astua hyvälle elämän muutoksen tielle. Kun elämälle oikeasti antaa mahdollisuuden, on uskomatonta, miten paljon hyviä asioita voi tapahtua. Olen aina uskonut, että elämä kantaa, mutta nyt uskon siihenkin, että kaikki hyvä on mahdollista minulle ja uskallan ottaa tämän vastaan. Kiran kosketuksessa on energiaa, taikaa ja voimaa.

Kira ei pelkästään puhu kauniita, vaan hän myös tekee hyvää.

Kiitos kaikesta, rakas Kira. Toivon sinulle koko sydämeni pohjasta kaikkea hyvää, ihanaa ja kaunista.

HarriPillereitä etsimässä9.11.2016 14:23
Päädyin pari vuotta sitten Kiran juttusille koska kuvittelin, että Kiralta voisi löytyä tulehduskierteeseeni sellainen parantava pilleripurkki mitä lääkäreiltä ei löydy. Noh, pillereitä ei Kirankaan luota löytynyt, mutta elämänmuutos löytyi. Kiralta saamani sparraus ja elämän valmennus ei ole muuttanut minua mitenkään, mutta elämä jota elän on muuttunut merkittävästi. Samoin on muuttunut oma oloni, terveyteni, sekä monet ajatukseni, asenteeni ja suhtautumistapani.

Kaikkein Tärkeimpänä oppina on ollut ajatusten, tunteiden ja kehon reaktioiden välisen yhteyden merkityksen ymmärtäminen omassa elämässä. Käytännön elämänmuutoksen kautta ymmärrän nyt myös, että en voi syyllistää omista haasteistani ketään muuta, samoin kukaan ei myöskään voi syyllistää minua.

Kiitän Kiraa siitä, että hän opasti minut polulle, joka oli aina ollut olemassa, mutta jota en ollut nähnyt, tai ainakaan nähnyt itselleni mahdolliseksi kulkea. En aio koskaan kääntyä tältä polulta takaisin. Kiitän siitä taidosta ja suuresta viisaudesta, jolla hän sai minut itse oivaltamaan, että se mikä minusta tuntui hulluudelta, olikin lopulta vain minua itseäni. Kiitän Kiraa myös itseluottamukseni kasvamisesta: se millainen olen, on hyvää, ja se miltä minusta tuntuu, on oikein.

Antti PaalanenValon tuoja20.9.2016 10:00
Olen ammatiltani muusikko/yrittäjä ja olen sairastanut tulehduksellista suolistosairautta, Crohnin tautia, vuodesta 1998 saakka. Minulta on leikattu ohutsuolesta tulehtunut osa vuonna 2005 ja tauti on sen jälkeen ollut välillä pitkiäkin jaksoja oireettomana. Aina välillä taudissa tulee kuitenkin akuutteja vaiheita, jolloin suolistoni menee kivuliaaseen kramppitilaan. Nämä akuutit vaiheet iskevät yleensä päälle keskellä isompaa työurakkaa jolloin minulla saattaa olla myös lievä stressitila päällä.

Työskentelin alkuvuodesta 2016 Helsingissä Karhunpeijaiset -produktiossa, johon Kira tuli vetämään hypnoosisessioita työryhmälle. Produktion aikaan minulle tuli jälleen suht paha akuutti vaihe päälle. Tuolloin heti ensimmäisellä hoitokerralla Kira auttoi rentoutumaan ja pääsin pahimman kiputilan yli. Ja mikä tärkeintä, koin että olin turvassa eikä pelko saanut minusta tällä kertaa otetta. Akuutti vaihe ja sen aiheuttama kipu on yleensä aika kokonaisvaltainen ja työnteko siinä kohtaa tuntuu haasteelliselta. Kivun kanssa on monesti aika yksin eikä tietä ulos ole näkyvissä. Tällä kertaa apu oli onneksi lähellä.

Olen sen jälkeen käynyt Kiran hoitosessioissa ja tulokset ovat olleet uskomattoman hienoja. Optimiterapian kautta pystyn nyt paremmin ymmärtämään itseäni sekä taudin syntyä ja sen muotoa. Olemme saaneet myös avattua tunnelukkojani, jotka ovat osaltaan olleet laukaisemassa taudin syntyä.

Olen saanut myös todella hyviä keinoja stressitilojen purkamiseen ja sitä kautta mielen ja kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Akuuttia vaihetta ei ole hoidon aloittamisen jälkeen tullut kertaakaan päälle. Tuntuu, että olen vihdoinkin paranemisen tiellä ja tällä kertaa pysyvästi.

Kira myös tutustutti minut teen juonnin saloihin sekä gluteenittomaan ruokavalioon. Samalla pääsin eroon kahvin juonnista ja vehnästä. Nämä raaka-aineet ovat varmasti olleet osaltaan vaikuttamassa tulehduksen ja stressitilojen syntyyn ja pitäneet tulehdusta aktiivisena. Kahvin juonnin lopettamisessa pelkäsin eniten sitä, että minua väsyttää enkä saa piristystä päivääni. Kävi kuitenkin toisin - olo on pysyvästi energinen, eikä väsymystiloja tule päivän mittaan samalla tavalla kuin kahvia juodessa. Leivällekin on onneksi olemassa paljon gluteenittomia vaihtoehtoja nykypäivänä.

Mikä hauskinta, minua on monessa yhteydessä tituleerattu "synkkä-Paalaseksi" paljolti sen musiikin kautta mitä tuotan ja esitän. Kira antoi minulle kuitenkin uuden lempinimen "Antti-aurinkoinen". Toivon että saan tämän valon ja ilon näkyviin myös musiikissani.

Kiitos Kira, valon tuoja <3

DiamantenTro, hopp och kärlek4.9.2016 15:27
Då jag gick till Kira för första gången var jag trött och utsliten som en gammal dammtrasa. Jag hade ingen framtidstro och framförallt hade jag tappat all tro på mig själv och mina förmågor. Kira fick mig att inse att de egenskaper som jag sett som brister och svagheter i själva verket är styrkor och gåvor som jag kan använda så länge jag lever. För mindre än ett år sedan undrade jag varifrån Kira fick sin enorma livskraft. Nu skrattar vi åt samma saker och jag har hittat en likadan livsglädje inom mig själv. Kira har hjälpt mig att se ljust på framtiden och jag kan knappt vänta på att få uppleva allt det goda som är på kommande. Jag har hittat hem, till mitt eget innersta och jag vågar stå för det jag är. Ingen trampar mer på mig. Tack Kira♥

Tuomas RounakariHelmeilevää ryhmänohjausta7.6.2016 10:55
Kira on niitä harvoja ihmisiä, jonka luonnollisen avoin ilo ja kaiken uteliaana hyväksyvä läsnäolo luo hänen ympärilleen tilan, jossa jokaisella on hyvä olla sellaisena kuin on. Kiran ryhmäohjauksissa osallistujat alkavat kuin huomaamattaan kulkea kohti parasta mahdollista itseään. Ilo ja uteliaisuus on tarttuvaa, osa meidän kaikkien sisäistä seikkailijaa, joka niin harvoin saa tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Kira toimi ohjaavana opettajanani Sibelius-Akatemian jatko-opintoihini liittyvässä Karhunpeijaiset-esityksessä. Tutkimme myyttien eläväksi tulemista ja maailman kokemista myyttisellä tasolla. Yksi työvälineistämme oli hypnoosi ja Kiran vetämien hypnoosien ansiosta Karhunpeijaisten työryhmä kykeni esiintymään satujen maailmassa elävän lapsen avoimuudella, täydellisesti itseensä luottaen.

Kira osaa johdattaa turvallisella ja miellyttävällä tavalla hypnoosin maailmaan myös ne, joilla ei ole mitään kokemusta aiheesta. Hänen ohjauksessaan ryhmän jäsenet tulevat nähdyiksi uudella tavalla; entistä sallivammin ja kunkin luonnollisia vahvuuksia esiintuoden.

JAvaimet ahdistuksen poistamiseen25.5.2016 11:43
Ihana, lämmin, turvallisuutta ja hyvyyttä hehkuva Kira auttoi minua harvinaisen lyhyessä ajassa keskustelemalla ja hypnoosin avulla saamaan elämänintoani takaisin, poistamaan ahdistuksen erilaisiin tilanteisiin liittyen, sekä myös herkän kroppani reagoinnin ahdistuksen ja paniikin puhjetessa. Eri lääkäreillä vuosia rampanneena on uskomatonta miten nopeasti ja tehokkaasti Kiralta sai avun ongelmaan kuin ongelmaan. Sen lisäksi, että sain elämääni parhaan mahdollisen avun näihin arkea hankaloittaviin tilanteisiin, sain ystävän.

Kiitos Kira, olen sinusta niin kiitollinen. <3

Vicky FellmanLisää pontta elämään21.1.2016 22:17
Kira on energiallaan pystynyt saamaan myös minun elämäntilanteeseeni lisää pontta ja energiaa. Kiitos, Kira!

Elina YrjänheikkiWorkshop 14.11.2015 - Iso Kiitos10.12.2015 20:50
Kiitos voimakkaasta workshopista! Oli henkisesti vapauttavaa ja ihanaa porukkaa paikalla. Ihmiset ympärillä olivat myötätuntoisia, empaattisia, läsnä. Kaikilla oli omat juttunsa, ajatuksensa, ilot ja surut, mutta jotenkin ne ja me kuuluimme yhteen. Sai olla oma itsensä, oli sanottavaa tai ei. Tämän kaikenhan mahdollisti Kira sun oma läsnäolo, persoona, sun valo. Uskomattomalla ja rauhallisellakin tavalla sä olet inspiroiva, syvällinen tai syvään porautuva. Frankly - sä oot uskomaton! Kiitos. Untill next time :)

Leticia CurielAmazing experience11.11.2015 9:33
Kira has the capacity to make you feel at easy, love & understood. She does create an empathetic space for you to share your emotional own process. She has an amazing and natural skill to love and to embrace people.

I am so happy I have found Kira. With her I feel at home and I can be myself fully. Is more than the casual relationships therapist-client. She does get involve with you in your own process in a way that you don´t feel alone in your own journey.

This is what it creates a quality service.

Thank you Kira.

Love you.

Leticia

ft. PT. Aku JaakkonenSuosittelen lämpimästi9.11.2015 22:55
Elämässä on joitain asioita joita ei voi selittää, ne pitää kokea... tämä on yksi niistä...

Mittaan kokonaisvaltasta suorituskykyäni ja terveyttäni sykevälivaihtelu-testillä (HRV) joka kertoo kyvystäni reagoida ja palautua fyysisestä, mentaalisesta ja emotionaalisesta stressistä. Optimiterapian avulla HRV:ni on noussut aivan uudelle tasolle!

EijaSurua, iloa ja ystävyyttä5.7.2015 23:59
Oli marraskuu -14 kun saattelin veljeni Timon ensimmäistä kertaa Kiran vastaanotolle. Oven avasi hento, pieni vaalea nainen. Ystävällinen lämmin katse, vahva käden puristus ja tunsin tyyntä rauhaa ja luottamusta, että olin tuonut veljeni oikeaan paikkaan. Sattumaako, että Kira kohdallemme osui, en usko vaan näin oli tarkoitettu, ja että kesäpaikan naapuri Merja uskalsi ehdottaa, antaa vinkin, kiitos Merja. Poistuessani vastaanotolta olin kuitenkin hermostunut miten veljeni tulee suhtautumaan tapaamiseen Kiran kanssa, onko pikkusisko ylittänyt valtuutensa ja tulenko saamaan ärhäkkää palautetta. Mutta kaikki ne olin urheasti päättänyt ottaa vastaan, mutta tärkeintä olisi se, että Timo saisi apua. Palasin tyttäreni ,Timon kummitytön, kanssa vastaanotolle ja oven autessa helpotuksen aalto kävi lävitseni, veljeni hartioilta tuntui kadonneen raskas taakka, uskoa ja luottamusta tulevaan oli tullut tilalle, hyväntuulinen, vitsaileva veli oli meitä odottamassa. Siitä käynnistä alkoi Timon ja Kiran yhteistyö, taistelu syöpää vastaan. Kannustusta, ohjeita, keskustelua, hoitoja, kaiken Timo otti vastaan ja taisteli Kira rinnallaan sairauttaan vastaan. Mutta aika oli ollut vihollinen, aika jolloin syöpä oli ottanut ylivallan ja taistelusta huolimatta ei sairauden kulkua enää pystynyt katkaisemaan. Toivoa ei saa menettää ja ihmeisiinkin pitää uskoa, mutta kuolema oli tullut rinnalle. Saattohoito olikin sitten vääjämättä edessä. Kiran lämpö, välittäminen, voima, pyytteettömyys, halu auttaa ja olla läsnä, jutella ja kuunnella ja hoidot auttoivat Timoa viimeisinä kuukausina "sopeutumaan" lähestyvään kuolemaan. Kiran asiantuntemuksella, lempeällä ohjauksella hän teki hoitotahdon ja pystyi vaikuttamaan omaan hoitoonsa ja miettimään omia hautajaisiaan. Tästäkään tilanteesta ei veljeltäni ollut puuttunut huumoria. Kira toi veljeni elämään vajaan puolen vuoden aikana aivan uusia ulottuvuuksia, ilon ja hyvän olon, elämä halusi antaa vielä jotain ainutkertaista hänelle ennen kuin otti sen kaiken pois.

Kira oli myös veljeni tukena sairaalassa, kun siirto tapahtui saattohoitopaikkaan, vaikka veljeni ei asunutkaan kovin lähellä Helsinkiä/Sipoota niin siitä huolimatta Kira lähti Timon vierelle. Hänen vankka ammattitaitonsa ja kokemuksensa olivat arvokkaita apuja veljeni asioita hoidettaessa. Ihmettelen edelleen miten niin pienessä ihmisessä voi olla niin valtavasti voimaa auttaa kaikella tavalla niin kokonaisvaltaisesti apua tarvitsevaa. Hätä meillä omaisillakin oli suuri ja suru lähestyvästä kuolemasta vei voimat. Mutta Kiralta riitti vielä voimia ja tukea meillekin. Olen niin onnellinen siitä, että Kira pystyi olemaan veljeni vierellä melkein loppun asti, vaikka se vaatikin enemmän järjestelyjä . Olimme sopineet, ettei Timo jää yksin ja se oli minunkin toiveeni jo aikaisemmin, vaikka Kiran olisi lähdettävä. Timon avopuolisokin oli erittäin kiitollinen Kiran läsnäolosta, ja sai näin myös tukea raskaassa tilanteessa. Tulin Kiran tilalle vapun jälkeen lauantaina, sain hyvät ohjeet ja neuvot. Kira siirsi minuunkin voimaa jaksaakseni olla veljeni vierellä. Sain päivittäin lohdullisia viestejä. Tunsin suurta hätää, kun tuntui, että veljeni kamppailu elämässä vain pitkittyy. Elämässä tapahtuu asioita, jotka toisten mielestä voivat olla outoja, näin tapahtui meille kolmelle naisellekin, avovaimolle, minulle ja Kiralle. Päästimme Timosta irti ja hän nukahti rauhallisesti ikiuneen kauniina keväisenä maanantaina.

Suru tuli vieraaksemme, mutta onneksi meillä on ihana Kira, joka viisailla sanoillaan ja suurella lämmöllä ja ymmärryksellä auttaa ja helpottaa tässä kivuliaassa surussa ja kaipauksessa. Olen saanut ystävän, voisi sanoa sisaren, jota minulla ei ole koskaan ollut. Timon viimeisimmistä viesteistä minulle alku, Enkeleitä, onko heitä? On.

Seuraavat 20 »


Lähetä uusi viesti

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Kotisivu: